Fornøyelsesparker i Norge

Lokale fornøyelser

Det finnes mange store, nasjonale fornøyelsesparker. Lokalt er det også mange gode tilbud, selv om disse ofte er mer ukjente og spesialiserte. Det betyr absolutt ikke at de også kan by på fantastiske og minnerike opplevelse, og er absolutt verdt et besøk om anledningen skulle by seg.

Lokale og fornøyelige perler

Rundt om i vårt langstrakte land finnes det små og store fornøyelsesparker som ikke får den oppmerksomheten de fortjener. Bjørneparker, badeland, klatreparker og ulvesafari er noen eksempler på lokale tilbud som kan gi norgesferien det lille ekstra.

Det finnes noe der ute for alle, og noen av parkene kan nok være for spesielt interesserte. Elgen er ikke det mest spennende for nordmenn flest, men kan allikevel være et artig tilskudd på turen. Elgparker og -safari kan finnes over store deler av landet, og besøk i lokale småparker av denne typen kan være til stor glede for barna i reisefølget. Og fornøyde barn er noe alle foreldre på langtur setter pris på.

Plutselig fornøyelse

Om du er hjemme eller ute på reise de varmere månedene av året, er et store muligheter for å møte på en av mange omreisende fornøyelsesparker. Små eller store grupper som reiser rundt med mobile fornøyelsesparker blir en fin adspredelse på en lang tur eller en grå hverdag. Karusellene er ikke like store som i de største parkene, men gleden kan være vel så stor for unge og voksne.

Om det er en fast lokalisert, stor park eller en liten besøksgård med mulighet for å klappe gårdsdyr, så er fornøyelsen det som skal stå i sentrum. Da er ikke nødvendigvis størrelsen eller lokaliseringen det viktigste, men hva publikum sitter igjen med. Her kan de mindre, lokale parkene og opplevelsessentra gi vel så mye som verdens største tivoli. Og det er det verdt å bruke litt tid på.

bard