Fornøyelsesparker i Sverige

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld, eller Astrid Lindgrens Verden, er også en fornøyelsespark du kan finne i Sverige. Den er utrolig stor med tanke på at den er 130 000 kvadratmeter. Dørene åpnet tilbake i 1981, så det er mange år de har drevet denne parken nå.

Hvis du velger å besøke Astrid Lindgrens Verden så vil du kunne oppleve flere av fortellingene hennes. Det er ganske sikkert at du kjenner igjen Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberget, Brødrene Løvehjerte og kanskje Mio, min Mio. Dette er bare få av fortellingene hennes og hun har gjort mye mer enn å bare skrive slike. Hun har også skrevet essays, sangtekster, teaterstykker, dagbøker og mer.

Tenkt deg alle de som kjenner til Astrid Lindgren og de som kjenner til verkene hennes, også drar de til hennes verden, altså til fornøyelsesparken!

Hun var virkelig dyktig

Pippi Langstrømpe

Pippi Langstrømpe er hovedpersonen i fortellingen. Hun er skikkelig sterk og du kjenner kanskje til det røde håret hennes med med flettene.

Emil fra Lønneberget

Emil fra Lønneberget kjenner du helt sikkert til. Emil er en blond gutt helt nede i seks-årsalderen og han bor på en bondegård med familien sin. Du kjenner kanskje til når pappaen roper på han hvis han har gjort noe galt?

bard