Fornøyelsesparker i Danmark

Tivoli København

Tivoli i København er litt av en fornøyelsespark. Uansett om du er stor eller liten så vil denne passe for deg. Tenkt deg et øyeblikk at Legoland og Liseberg har rundt 13 000 Google-anmeldelser. Tivoli København har nesten 25 000 Google-anmeldelser. Den har 4.5 stjerner av 5, og dette sier litt om populariteten til tivoliet. Tilbake i 1843 ble parken grunnlagt av en journalist med navnet Georg Carstensen. Tivoli København dekker også over 80 000 kvadratmeter, noe som er utrolig stort til å være et tivoli.

Det har seg faktisk sånn at dette er en av de mest populære fornøyelsesparkene i hele Norden og at mange velger dette turistmålet over andre. Det er over 3 millioner besøkende hvert år så at de driver dette på en veldig godt måte er helt sikkert.

Det er mange karuseller du vil finne i Tivoli København og noen av disse er (på dansk) Dragebådene, Det gyldne tårn, Den lille Flyver, Den blå Safir, Den flyvende Kuffert, Dæmonen, Pandaen, Nautilus, Tempeltårnet og Rutschebanen. Så klart er det enda flere, men dette er noen av de du kan prøver hvis du en gang velger å besøke tivoliet. Kanskje har du faktisk allerede vært der og kan derfor kjenne igjen noen av disse navnene, men hvis ikke kan du gjøre noen raske søk for å se hvordan de ser ut. Dermed vil du ha noe å se frem til når du eventuelt velger å dra å besøke tivoliet.

 

 

Tivoli København er forresten ganske populært på nyttårsaften. Da vil man kunne samles inne i tivoliet og det vil bli skutt opp fyrverkeri der inne. Dette er litt av et show og noe som gjør det enda bedre å besøke det på nyttårsaften.

bard