Fornøyelsesparker i Norge

Tusenfryd – Norges største fornøyelsespark

Tusenfryd utenfor Oslo er Norges største fornøyelsespark når det gjelder gjester og attraksjoner. Den innholdsrike parken som tidligere var en dyrepark, ligger pent til ved knutepunktet som forener landet med utlandet.

Elleville sprell kan føre til skade i hjemmet, men på Tusenfryd er alt sikkert. Sørg for å ha en god innboforsikring uansett. Så hvordan kom Tusenfryd i gang, og hva kan man glede seg til om man har bestilt billetter til denne parken?

Historie

Det var med tanke på turisme at Tusenfryd ble skapt. Man så at selv en by som Oslo burde ha sin egen store fornøyelsespark, slik som Tivoli i København og Gröna Lund i Stockholm. For svensker og dansker har alltid hatt litt mer å by på slikt sett. Det bugner jo av spennende parker og tivoli landet over.

I 1987 begynte byggingen av den nye parken, som stod ferdig året etter. Det var spanske og britiske interesser som fikk tilslaget om å bygge Tusenfryd, noe vi vet de er eksperter på. De så jo også at Norge trengte et alternativ for å trekke skandinaver til byen. I dag har parken nesten en halv million besøkende hvert år, og mange nye attraksjoner hvert år.

Attraksjoner

Tusenfryd består av en stor park som ligger på en høyslette. Man må altså ta en lang rulleheis som er lagt inn i terrenget for å komme inn i parken. Her blir man møtt av en kjent karusell, Finkarusellen med flotte utsmykninger. Deretter følger spennende attraksjoner på rekke og rad. Her er noen av de aller nyeste de siste 15 årene:

  • Steampunk Hunters en ellevill berg -og dalbane
  • Ragnarok raftingbane
  • Marihøna karusell for de små
  • Nightmare 5D grøssopplevelse

Vår, Sommer og Høst

Ja, parken ligger ved Vinterbro og det får oss til å tenke på at denne parken også kan besøkes nesten året rundt. Dette er jo en utendørspark, så her er det best å være på sommeren. Med godt klima og kort vei til alle deler av sør-østlandet, så er Tusenfryd det perfekte samlingspunktet.

Selv om pandemien har begrenset oss i mange år, så vil et besøk til Tusenfryd alltid være godt. Om man bare vil nyte en is i solen, se på mennesker og være med dem man liker aller best, så er dette stedet å møtes.

bard