Fornøyelsesparker i Norge

Fornøyelige badeland over grensa

Været her i Norden kan være en prøvelse for de fleste, og da er det kjekt å ha innendørs badeland å dra til. Skal vi tro myndighetene vil vi snart kunne åpne opp landegrensene igjen, og da kan det være greit å ha litt info om badeland som fins rundt om kring.

Selv har jeg vært på mange badeland og badesteder opp gjennom tiden, både i Norge, Sverige og Danmark. Nå skal vi se på noen som ligger rett over grensa til Sverige. Vi begynner i nord og håper at alle kan dra over grensa i år.

Lappland og Vesterbotn

Vi må ta turen til den «Blå Veien» som er en forbindelse mellom Norge, Sverige, Finland og Russland. Her kommer vi først til Hemavan og Tärnaby. Denne fjell-kommunen er kjent for sine alpinister og friluftsaktiviteter. Men her fins også badeland for barn og voksne. Stedet er utmerket for vinteraktiviteter, men like fint på sommerstid, da temperaturene kommer godt over 20 grader her. Badstue er stedets spesialitet, som passer godt etter en lang dag i bakken.

Det er viktig å forevige minnene fra feriene med barna. Mange bruker Familietapeter.no for å få bildene på veggen også. Her får man ideer til hvordan man kan dekorere barnerommet.

Jämtland

I denne delen av Sverige fins mye spennende aktiviteter for barnefamilier. Østersund er et naturlig reisemål, med alle sine aktiviteter. Storsjøyran er velkjent for de fleste nordmenn, badelandet som kan huse tusenvis av gjester på en gang. Det er heller ikke langt til Åre, som er et helårs feriested for turister. Med Åres Storstuga Holiday In, får man alt man trenger for en koselig dag i badet. Her kan man sykle downhill sommerstid og kjøre alpint vinterstid.

Dalarna

Dalarna ligger ned mot Innlandet og kan nås ved å kjøre FV218 forbi Drevsjø. Her finner vi blant annet Särna som er et jakt -og friluftsområde med deilige bademuligheter. Passer perfekt for campingturister med vogn og telt. Innsjøen her har utmerkede bademuligheter for liten og stor, og man kan til og med besøke stedets svømmehall. Särna kan for eksempel besøkes på vei til hovedstaden eller på vei videre ned i Europa.

bard