Fornøyelsesparker i Norge

Kristiansand dyrepark

Kristiansand dyrepark er vel den mest kjente fornøyelsesparken i Norge og det er ikke noe tvil om at den passer både for store og små. Kanskje mest de små egentlig, men det er veldig koselig for de som er store også, samt at man drar sammen som en familie eller med bekjente.

Dyreparken ligger så klart i Kristiansand i Norge. Det er ikke sikkert så mange vet så mye om parken, i alle fall ikke så mye om den utenom hva man kan forvente finne i parken, hva slags dyr som er der og hvilke land de er fra.

For eksempel så åpnet Kristiansand Dyrepark helt tilbake i 1966. Det er ganske utrolig at de har holdt på så lenge og fortsatt er populære den dag i dag. Selv om det kanskje ikke er så veldig viktig å vite for alle er det Braganza AS som eier parken, og den administrerende direktøren er Per Arnstein Aamot. Parken har rundt 200 faste som jobber der og nesten 1000 ansatte under sesongen. Og her er nettsiden deres!

I dyreparken vil du kunne ta en titt på over 100 forskjellige dyrearter og de er bare 200 unna av å ha rundt 1000 dyr. Tre år tilbake i tid så var det over én million som besøkte parken og dette sier noe om hvor populær denne dyreparken faktisk her.

Dyrene i parken

I Kristiansand Dyrepark så vil du legge til merke elg, ulv, løve, zebra, tiger, bjørn, orangutang, gepard, jerv, slanger, gaupe, sau og mange andre. Som vi nevnte tidligere vil du få muligheten til å møte på ganske mange dyr og forskjellige arter. Det er over et ganske stort område og du vil nok bli ganske sliten i beina av å gå, men det er så klart verdt det 100 %. Du kommer ikke til å angre hvis du drar il Kristiansand Dyrepark.

Kaptein Sabeltann og Kardemomme by

Håper vi du har hørt om før men hvis ikke så er det i alle fall på tide.

De fleste kjenner til Kaptein Sabeltann, Langemann, Sunniva, Pinky og resten av gjengen. Det er nok flere som har sett denne forestillingen med flinke skuespillere og herlig opptreden. Her vil man oppleve masse spenning med fantastisk musikk og herlige minner for de som har vært fan av Kaptein Sabeltann siden de var små.

Det er nok mange som kjenner til Kasper, Jesper og Jonatan. Disse karakterene finner du i Kardemomme by. Dette er noe som kalles en temapark og disse røverne lister seg på tå når de skal ut røve mens de røver bare det de må og det de behøver. Sangen kjenner nok mange til og forestillingen har nok mange sett. Det er virkelig noe spesielt med den.

bard