Fornøyelsesparker i Norge

Tusenfryd

Tusenfryd er også en fornøyelsespark og den er vanvittig populær. Den ligger i Vinterbro og strekker seg over et stort område. Det er plass til veldig mange mennesker der og det er mange attraksjoner som er spennende – disse skal vi snakke litt mer om etterpå.

Det kan jo være greit å gi deg litt bakgrunnsinformasjon om selve attraksjonen. For eksempel så åpnet den tilbake i 1988, den 11. juni, og den har hatt utrolig mange millioner av besøkene siden den tid. Den administrerende direktøren heter Bjørn-Håvard Solli og selskapet som eier Tusenfryd heter Parques Reunidos S.A. Dette er faktisk et firma som er spansk, og som har hovedkontor i Madrid.

Ofte så er det sånn at hvis man nevner navnet på en attraksjon i Tusenfryd så vil flere vite hvem du snakker om og kanskje de til og med sier at de har prøvd den også. Under skal vi nevne noen av de mest kjente attraksjonene i fornøyelsesparken og om du har vært der før vil du nok kjenne igjen de fleste. Har du ikke vært der før så kan det fortsatt hende at du har hørt om noen av dem, men hvis ikke så vet du hvilke du burde prøve hvis du en gang velger å dra til Tusenfryd.

Spin Spider

Dette er en av de kuleste attraksjonene. Spin Spider går på en måte som en bjelle fra den ene siden til den andre. Den går 44 meter opp i lufta og når en fart på 115 km/t. Tenkt deg når den har nesten nådd helt opp så man på en måte henger opp-ned og deretter går det over 100 km/t nedover. Spin Spider ble laget tilbake i 2009.

Thundercoaster

Thundercoaster er en av de klassiske berg og dal banene i Tusenfryd. Du kan se den er laget av tre og det er faktisk den bratteste tre-banen i Europa. Den åpnet tilbake i 2001 og det er soleklart en av de mest populære.

SpeedMonster

Speed Monster er også en berg og dal bane i Tusenfryd og denne kan du faktisk se fra veien. Når du går opp den lange rulletrappen så går den faktisk rett over deg. Den heter Speed Monster for en grunn og dette er at det tar to sekunder for den å gå fra 0 til 90 km/t . Den ble åpnet i 2006.

bard