Fornøyelsesparker i Norge

Syk og omringet av moro

Både lekeplasser og fornøyelsesparker, som for eksempel Tusenfryd, bringer alltid med seg masse glede, spesielt til barn. Likevel er det slik at når det er mange mennesker på ett sted, sprer også sykdommer seg veldig lett. Så hva skal du gjøre dersom barnet ditt får øyebetennelse på en lekeplass eller i en fornøyelsespark?

Hva er øyebetennelse?

Det er veldig vanlig at unge barn får øyebetennelse. Små barn har nemlig ganske trange tårekanaler, hvilket fører til at rensingen av øynene ikke er like effektiv. Dette kan føre til en irritasjon i øyets ytterste hinne, altså slimhinnen, og det er dette vi kaller øyebetennelse, eller øyekatarr.

Årsaken er enten virus eller bakterier, og betennelsen kan føre med seg en rekke symptomer, som blant annet rødhet, svie, kløe, rennende øyne og pussdannelse. Øyebetennelse behandles som oftest ganske enkelt ved bruk av saltvanndråper, men dersom det er veldig plagsomt kan det også behandles med antibiotika.

Hva skal du gjøre?

Selv om øyebetennelse sjelden er alvorlig hos barn, vil ikke det si at det ikke er ubehagelig. Samtidig er det viktig å huske på at det er svært smittsomt, og det er blant annet svært vanlig med utbrudd i barnehager. Dermed er det veldig viktig å forsøke å sørge for at betennelsen ikke får spre seg. Dersom du selv har vært borti det syke barnet, er det lurt å vaske hendene godt etterpå. Smitte kan bli et stort problem dersom du er omringet av mye folk, og er du i en fornøyelsespark er det kanskje ikke så lett å komme seg hjem med en gang heller. Dette vil helt klart kunne skape en del kaos da barnet nok vil bli veldig skuffet, i tillegg til at dere tross alt har betalt for å være der.

Det er derfor veldig lurt å følge med på hvordan barnet oppfører seg, for dersom barnet i tillegg til betennelsen har feber og generelt er dårlig, er det ikke annet å gjøre enn å komme seg hjem. Hvis barnet derimot ser ut til å være ved god allmenntilstand, samtidig som det ikke er altfor plaget av øyebetennelsen, er det ikke nødvendig å dra hjem. Bare følg godt med, vær nøye med hygienen, og ikke la barnet komme i mer kontakt med andre enn det som er absolutt nødvendig.

Oppsummering

Det er aldri gøy med sykdom, og spesielt ikke når du er på et sted dere skal ha det gøy. Når barnet ditt blir sykt er det også veldig lett å bli bekymret, men det trenger ikke å være verdens undergang selv om barnet får øyebetennelse. Er dere på Tusenfryd er det bare å følge nøye med på barnets oppførsel, bruke sunn fornuft for alt det er verdt, og nyte karusellene.

bard