Fornøyelsesparker i Norge

Hunderfossen Familiepark – for eventyrlystne barn

Hunderfossen er en fornøyelsespark som har vokst i popularitet de siste tiårene. Den har noen tema som går igjen og det er blant annet troll og Flåklypa. Tema fra folke-fortellingene som ble samlet av Asbjørnsen og Moe har også fått plass her. Hunderfossen ligger godt gjemt, så om man ikke kjenner til stedet, så kan det være smart å lese videre her.

Slik kommer du til Hunderfossen Familepark

Hunderfossen ligger i Øyer i Innlandet fylke. Det er ikke langt unna E6, som går på den andre siden av elveløpet som etterhvert munner ut i Mjøsa. Ved avkjøringa til Øyer velger man å ta veien mot høyre og følger den så videre innover i skogen. Her åpner det seg etter hvert et skue av troll og eventyrfigurer. Nå har man kommet til Hunderfossen Familiepark. Dessuten ligger Hunderfossen rett ved togstasjonen Hunderfossen Eventyrpark.

Attraksjonene på Hunderfossen Eventyrpark

Det alle spør seg om er hva man kan oppleve her. De store begivenhetene er:

  • El Tempo Extra Gigante
  • Hyperakseleratoren
  • Eventyrslottet
  • Trollet

Men i mellom slagene kan man bade, rafte og kjøre zip-line for å nevne noe. Start ferien med å bestille nye barneklær på kidsbrandstore.no, slik at de er beredt på full aktivitet noen dager. For de aller minste fins sopp-karusell, lekestativ og hoppeslott. Og selvfølgelig masse mer. Hunderfossen har også innslag av landbruk, slik at man kan få kjøre traktor og dra på bondegårds-teater med Karsten og Petra.

Overnatte på Hunderfossen

Det er mange familier som velger Hunderfossen hver sommer fordi det er så mange attraksjoner der. Det er i alt 60 hovedattraksjoner med varierende tilbud. Men det er også mange som drar hit fordi den er tilknyttet en egen camping og attpåtil har eget hotell. Med stor parkeringsplass og område for telting og bobiler, så er parken en fornøyelse også for far.

Aktivitet på høst og vinter

Hunderfossen er åpent hele året rundt. Med spennende nyheter både på høsten og vinteren kan man ta barna med på Hunderfossen også når snøen laver ned. Snøsklier, rafting på is og kjøring med mini-snøscootere er bare noe av hva man kan oppleve.

På kveldene kan man samles rundt bål-pannene og bivåne et teaterstykke med show og underholdning for barn og voksen.

bard