Fornøyelsesparker i Sverige

Gröna Lund

Gröna Lund er den siste fornøyelsesparken vi skal snakke om som ligger i Sverige. Den befinner seg i Stockholm og den ble utrolig nok grunnlagt i 1883. Dette er utrolig lenge siden og at de har drevet parken så lenge og fortsatt gjør det den dag i dag er ganske godt gjort. Parken ligger i nærheten av vannet så du trenger ikke å tvile på at det ser fint ut rundt der.

Gröna Lund er en populær destinasjon for mange mennesker. De har flere attraksjoner som Fritt Fall, Ikaros, House of Nightmares, Blå Tåget, Barnradiobilarna, Eclipse, Bläckfisken, Kvasten og mange flere. Det er veldig mye å velge mellom så det vil ikke være noe problem å finne noe du liker.

Fritt fall

Dette er et av de største frittfall attraksjonene i hele Europa og du får litt av en utsikt når du er på toppen. Den er ikke like høy som AtmosFear i Liseberg, men det er ikke noe tvil om at du vil få et skikkelig sug i magen med ca 80 meter rett ned. Hvis du går inn på nettsiden til Gröna Lund så kan du se bilder og videoer av attraksjonen og hvordan den virker.

House of nightmares

House of nightmares er et forlatt hus hvor det ble gjort eksperimenter av Dr. Morphio. Nå hjemsøkes huset og du vil kunne få litt av en opplevelse om du velger å gå inn der. Gröna Lund sier at dette er den skumleste spøkelseshus attraksjonen og de lurer på at du har klar for ditt værste mareritt.

Halloween 2018

Gröna Lund skal ha en tematisert periode hvor du vil oppleve Halloween på en helt unik måte. Helgen 19 til 21 oktober er det premiere og i løpet av høsten fra 26. oktober til 4. november. For alle de som er veldig glad i Halloween, samtidig som de er glad i fornøyelsesparker, så anbefaler vi virkelig at du tar turen hit!

Ikaros

Ikaros er en attraksjon som er 95 meter høy. Når den har kommet seg helt til toppen, så vil stolene man sitter i bøye seg fremover sånn at de peker rett 90 grader ned mot bakken. Deretter går Ikaros nedover. Tenkt deg det suget man får i magen når denne går nedover i en skikkelig fart.

bard