Fornøyelsesparker i Norge

Sunne Camping & Sommarland

I vakre Värmland, rett ved innsjøen Fryken, finner du et av Sveriges beste badeland, nemlig Sunne Sommarland. Her finner du oppvarmede basseng, vannsklier og aktiviteter for barn i alle aldre og lekne voksne. Er du av den vågale typen kan du hive deg utfor vannsklien Fritt fall. Er du mer forsiktig og liker å ta livet med ro, kan du flyte med på den langt roligere Floden.

For de mer solhungrige voksne kan en av de 600 solsengene by på mange timer med steking. Bare husk solkrem, så du unngår solskader! Det er verdt å nevne at det medfører en kostnad å leie solsenger. Dette er fordi at de som ankommer parken først ikke skal kunne legge fra seg eiendeler og dermed blokkere en haug med solsenger.

Noen av attraksjonene i Sunne Sommarland er:

  • Tuben
  • Barnebasseng
  • Ormen
  • Whipe out-bane, Flyt i Fryken
  • Hoppeslott
  • Hinderbane
  • Fritt fall
  • Floden
  • Mammuten

Alle attraksjonene har badevakt.

Sunne Sommarland byr også på en barneklubb, Bärre Blåbärs barnklubb, som tilbyr spennende og morsomme aktiviteter for barna.

Sunne Sommarland har en restaurant som tilbyr pasta- og texmexbuffet. I tillegg har parken flere kiosker der du kan kjøpe pølser, hamburgere, pommes frites og kebab. Det skal derfor ikke være noe problem å mette sultne bademager. I tillegg tilbys det selvfølgelig også is, leskedrikker og andre godsaker.

Åpningstidene for Sunne Sommarland sesongen 2019 er:

15. juni – 7. juli: 10:00 – 17:00 (Stengt midtsommeraften, 21. juli)

8. juli – 4. august: 10:00 – 18:00

5. – 11. august: 10:00 – 17:00

Det er gratis å parkere på den store parkeringsplassen som tilhører parken.

I tilknytning til parken ligger Sunne Camping. Dette er en 4-stjerners campingplass med flotte fasiliteter. Har du ikke egen campingvogn, og heller ikke ønsker å bo i telt, kan du leie en av hyttene. Du finner hytter i ulike størrelser og prisklasser.

På campingen finner du også beachvolleyballbane, minigolf, bowling, shuffleboard, sykkelbiler segway, el-biler for de små og lekeplasser. Som nevnt ligger Sunne Camping & Sommarland rett ved innsjøen Fryken, og rett ved campingen ligger det en nydelig sandstrand som også er verdt et besøk.

Ønsker du å bo på Sunne Camping kan du bestille Sommarland-pakke, der du får både overnatting og entré til Sunne Sommarland med i prisen.

Når du først er i Sunne anbefaler vi å ta turen til Mårbacka, som var forfatteren og nobelprisvinneren Selma Lagerlöfs barndomshjem. Rottneros Park er en vakker skulptur- og blomsterpark som også er verdt et besøk. Denne parken var faktisk den som er kjent som Ekeby i Selma Lagerløfs» Gösta Berlings saga.

Ønsker du en dag med fullstendig avslapping og pleie av kroppen vil nok Selma Spa være midt i blinken.

Som du ser er det mye å se og oppleve i og rundt Sunne Sommarland & Camping. Det er bare å pakke med seg badetøy, et par gode birkenstock og solkrem, og håpe på nydelig sommervær.

Sommer er synonymt med bading, spesielt for barna. Dessverre er vi ikke alltid heldig med temperaturen i sjøen, og da er badeland et flott alternativ. Spesielt med tanke på alle de herlige attraksjonene vi får med på kjøpet.

God sommer!

bard