Fornøyelsesparker i Norge

Badeland i Oslo og Akershus

Både sommer og vinter kan det være deilig med et bad, og det finnes heldigvis mange muligheter innendørs for deg som kanskje synes at det er litt vel kaldt å bade ute i Norge.

I Oslo er det kanskje Tøyenbadet som er det første mange tenker på i forbindelse med innendørs bademuligheter. Akkurat nå ser det dessverre ut å drøye til 2023 før badet er ferdig pusset opp, men da stiller Tøyenbadet forhåpentligvis sterkere i konkurransen med noen av de virkelig gode badelandene innenfor kort kjøreavstand fra Oslo.

Risenga svømmehall

For mange Oslo-borgere kan Risenga svømmehall være et svært godt alternativ. Denne svømmehallen ligger i Asker, og kan tilby alt fra sklier til bølgebasseng og klatrevegg.

I tillegg finnes det selvfølgelig tradisjonelle svømmebaner, inkludert et basseng på 25 meter. Risenga er et relativt nytt anlegg, med store glassflater og høyt under taket. Det finnes også godt med gode stoler, der du kanskje kan ligge ved bassengkanten og høre på lydbok når resten av familien kjører skliene for tiende gangen. Pass på riktig tilbehør til mobiltelefon, det finnes smarte vanntette deksel som også beskytter mot et eventuelt ublidt møte med flisene på gulvet.

Østfoldbadet

Østfoldbadet ligger en anelse lenger bort, men fortsatt innenfor akseptabel kjøreavstand fra Oslo. Når du har kommet deg til Askim kan du allerede nå oppleve sklier, bølgebasseng og mange ulike bassenger. Dessuten finnes det utendørs boblebad som er åpent året rundt.

Akkurat nå skjer det dessuten en spennende utbygging av Østfoldbadet, og om ikke altfor lenge står et helt nytt utendørsområde klart. Med dette på plass kan badet også konkurrere med andre utendørsalternativer i sommersesongen.

Superland i Sarpsborg

I samme bygg som Quality Hotel Sarpsborg kan du oppleve både badeland og lekeland. Samtidig finner du vitenskapsparken Inspiria Science Center i samme område, så her er virkelig alt lagt til rette for en helg med overnatting og mye moro.

Selve badelandet er pusset opp i nyere tid, og kan tilby både boblebad, sklier og en egen relax-avdeling med badstuer.

Dette badelandet har en klar barnefamilie-profil, så spesielt i helger og skoleferier kan du forvente at det er mange barn i alle bassenger.

Andre alternativer i Oslo-området

I sommersesongen er Frognerbadet en klassiker for Oslo-borgere som vil bade utendørs. Dessuten har de mange bademulighetene både i Bjørvika og på Tjuvholmen gjort det mye lettere å bade i Oslofjorden.

Det finnes også planer om et stort badeland på Økern i Oslo, som skal bygges i forbindelse med at hele området oppgraderes. Dessverre ser det ut som det kanskje blir forandringer i disse planene i og med de planlagte oppgraderingene på Tøyenbadet rett rundt hjørnet. Vi får håpe at det likevel bygges flere bademuligheter som alle innbyggere i Oslo kan nyte godt av.

bard