Fornøyelsesparker i Norge

Namsskogan familiepark

Namsskogan familiepark er en av de mest besøkte attraksjonene i Trøndelag. Dette er først og fremst en dyrepark, som fokuserer mest på nordiske dyr, men parken byr også på andre aktiviteter, som kræsjbåt, zipline, trampoline og traktorbane. I tillegg kan du bli med på mating av dyrene og oppleve piratshow.

Nordiske dyr er spennende

Der de fleste dyreparker satser på eksotiske dyr, ønsker Namsskogan familiepark og vise fram nordiske dyr. Du har kanskje hørt om mange av disse dyrene, men det er ikke sikkert du har møtt dem personlig. Det får du muligheten til dersom du besøker Namsskogan familiepark. Her finner du dyr fra 35 arter, og totalt bor det rundt 135 dyr i parken. Mange er ekstra spente på å møte de store rovdyrene, for parken har både bjørn, ulv, gaupe og jerv. Andre arter i parken er rev, ilder, hjort, grevling, oter, rein, fjellrev og mange andre. Vil du bli bedre kjent med dyrene, kan du bli med på guidede turer i parken i sommermånedene.

Selv om de fleste dyrene i parken er nordiske, kan du også møte alpakka og påfugl. Barnas Lille Dyrepark har sauer, høner og minigris som barna kan hilse på. Her kan barna til og med prøve seg som dyrepassere for en dag og hjelpe til med mating og stell av dyrene. I sommersesongen kan det lønne seg å bestille billetter før du kommer. En spennende sommerferie er viktig, spesielt for barna, og hvis økonomien er litt trang, kan du låne penger til ferie, og deretter betale tilbake i avdrag.

Aktiviteter i parken

  • Klatreparken byr på spennende utfordringer, med 36 ulike hindre. De minste kan bli med på miniklatring.
  • Bamsetoget kjører deg rundt i parken. Kanskje du til og med møter maskotten Børge Fjellrev på turen?
  • Zipline og trampoliner gir fart og spenning, mens kræsjebåter og traktorbane byr på latter og moro.
  • Samle gull og få diplom i kiosken.

Overnatting og god mat

Namsskogan Familiepark Hotell ligger like ved parken. Der kan du leie rom eller hytter. Hotellet har også campingplass for telt, campingvogner og bobiler. I tillegg kan du sette opp telt i Rovdyrcampen, like ved rovdyrene i parken. Det er spisesteder og grillplasser i parken. Parkkafeen serverer lunsj og middag, samt is. I Fjellstua, lenger inne i parken, kan du kjøpe, is, brus, kaffe og vafler. Kiosken selger is, brus og godteri, og leier ut flytevester dersom du vil ta en båttur. Ved kiosken er det også grillplasser. Namsskogan familiepark er virkelig verdt et besøk dersom du skal innom Trøndelag i ferien.

bard