Fornøyelsesparker i Norge

Dyreparken i Kristiansand – moro for store og små

Like utenfor Kristiansand ligger Kristiansand Dyrepark, en kombinert dyre- og fornøyelsespark som ble etablert i 1964. Dyreparken er Norges nest mest besøkte turistattraksjon, kun slått av Holmenkollen i Oslo. Dyreparken har totalt rundt 650 dyr fordelt på 123 unike dyrearter, deriblant tiger, løve og sjimpanse. I tillegg har parken et bredt spekter av andre aktiviteter, blant annet badeland, Kardemomme by og det som kanskje er parkens hovedattraksjon; Kaptein Sabeltann.

– Beliggenhet og pris

Dyreparken er basert omtrent 10 km øst for Kristiansand på vei mot Lillesand. Parken ligger like ved E18, motorveien som går østover fra Kristiansand, så det er lett å nå parken med bil og det finnes også store områder for parkering i nærheten. Det går også et flertall direktebusser fra Kristiansand til Dyreparken om man ønsker å benytte seg av det kollektive tilbudet. Prisen for å komme inn i parken avhenger av når på året du besøker, og om du ønsker tilgang til bare dyreparken eller badelandet i tillegg. Om man besøker parken i høysesongen og ønsker tilgang til alle fasiliteter koster det 649 kr for en voksen. Dersom hele familien skal med kreves det dermed noen tusenlapper for å komme inn, om man ønsker å sammenligne lån kan man benytte Nettavisen.no/forbrukslån/ for å stille ulike lån opp mot hverandre.

– Dyr

Parken består av totalt 650 dyr fordelt på 123 ulike dyrearter. Parken er inndelt i ulike seksjoner hvor man kan betrakte de ulike dyrene. Her kan du se alt fra mektige løver og tigre, praktfulle giraffer, lekne sjimpanser og snikende slanger. Du kan også få et nærblikk av Norges klart mest kjente sjimpanse; Julius. Julius har utviklet seg til å bli en publikumsfavoritt blant de besøkende i parken, med hans historie og gode humør. Julius er en sjimpanse som ble kjent for hele Norge gjennom en NRK-serie om hans oppvekst og tidlige liv. Han ble født 26.desember 1976 og per dags dato lever han fortsatt og er å se i Dyreparken.

– Andre attraksjoner

Som tidligere nevnt er det ikke bare dyr man kan oppleve i Kristiansand Dyrepark. Parken tilbyr et lekkert badeland hvor man kan boltre seg i store basseng eller kjenne på adrenalinet i vannskliene. Du finner også et lite tivoli hvor man kan kjøre karuseller å spise sukkerspinn. «Tømmarenna» er en favoritt blant mange som er en form for berg-og-dalbane hvor man kjører på vannet.

– Kaptein Sabeltann

Blant det unge publikummet er nok Kaptein Sabeltann den største favoritten. Det er en fiktiv sjørøver, og man kan oppleve Sabeltanns verden under en opptreden som spilles på kveldene under høysesongen.

Dyreparken i Kristiansand er absolutt verdt et besøk, ta med deg familien og nyt noen dager med ferie på det blide Sørland!

bard